Pannenkoek met hartje van cacao

Recept pannenkoek met chocoladehart

Bereidingswijze

Het beslag maken

  1. Zeef de bloem in een beslagkom, dit voorkomt klontjes.
  2. Voeg hier zout en eventueel een beetje kaneel aan toe.
  3. Vervolgens voeg je steeds een beetje melk toe.
  4. Roer goed met mixer of garde.
  5. Als alle melk is toegevoegd, voeg je de eieren één voor één toe.
  6. Blijf nog even mixen tot je een mooi glad beslag hebt.

Beslag laten rusten

  1. Dek de beslagkom af met plastic folie.
  2. Laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Hier worden de pannenkoeken luchtiger door.
  4. Doe vervolgens 1/3 deel van het beslag in een aparte kom.
  5. Voeg bij deze kom de cacao en suiker toe.
  6. De suiker voeg je toe, zodat het niet te bitter wordt.
  7. Doe het cacaobeslag in een garneerflacon.

Bakken

  1. Giet iets olijfolie in de koekenpan.
  2. Geef het even de tijd om goed heet te worden.
  3. Maak met de garneerflacon de vorm van een hartje met het cacaobeslag.
  4. Laat het even kort bakken op zacht vuur.
  5. Giet vervolgens met een soeplepel normaal beslag in de koekenpan.
  6. Draai de pan rond, totdat alle beslag over de bodem verdeeld is.
  7. Zet het vuur iets lager, en laat de pannenkoek in zo'n twee minuten lichtbruin bakken.
  8. Als de bovenkant 'droog' is, dan is het goed.
  9. Keer de pannenkoek, eventueel met behulp van een deksel.
  10. Bak de andere kant nog ongeveer 1 minuut.
  11. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier, tot het beslag op is.

Mijn ervaring

Je moet wel snel werken met het cacaobeslag, het bakt sneller dan normaal beslag. En je wilt bruine vormen, geen zwarte haha.