hartjes pannenkoeken

Teken een pannenkoek

Bereidingswijze

Het beslag maken

  1. Zeef de bloem in een beslagkom, dit voorkomt klontjes.
  2. Voeg hier zout en eventueel een beetje kaneel aan toe.
  3. Vervolgens voeg je steeds een beetje melk toe.
  4. Roer goed met mixer of garde.
  5. Als alle melk is toegevoegd, voeg je de eieren één voor één toe.
  6. Blijf nog even mixen tot je een mooi glad beslag hebt.

Beslag laten rusten

  1. Dek de beslagkom af met plastic folie.
  2. Laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Hier worden de pannenkoeken luchtiger door.

Bakken

  1. Giet het beslag in de garneerflacon.
  2. Giet iets olijfolie in de koekenpan.
  3. Geef het even de tijd om goed heet te worden.
  4. Maak dan met de flacon een vorm, bijvoorbeeld een hartje
  5. En vul deze vervolgens in met beslag.
  6. Zet het vuur iets lager, en laat de pannenkoek in zo'n twee minuten lichtbruin bakken.
  7. Als de bovenkant 'droog' is, dan is het goed.
  8. Keer de pannenkoek, eventueel met behulp van een deksel.
  9. Bak de andere kant nog ongeveer 1 minuut.
  10. Wat voor creatieve dingen bak jij tot het beslag op is?

Mijn ervaring

In plaats van een garneerflacon kun je ook een lege ketchup fles gebruiken. Die je uiteraard even schoongemaakt hebt.

Kijk voor inspiratie eens naar dit filmpje over pancake art.