Basis pannenkoek

Recept basis pannenkoek

Bereidingswijze

Het beslag maken

  1. Zeef de bloem in een beslagkom, dit voorkomt klontjes.
  2. Voeg hier zout en eventueel een beetje kaneel aan toe.
  3. Vervolgens voeg je steeds een beetje melk toe.
  4. Roer goed met mixer of garde.
  5. Als alle melk is toegevoegd, voeg je de eieren één voor één toe.
  6. Blijf nog even mixen tot je een mooi glad beslag hebt.

Beslag laten rusten

  1. Dek de beslagkom af met plastic folie.
  2. Laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Hier worden de pannenkoeken luchtiger door.

Bakken

  1. Giet iets olijfolie in de koekenpan.
  2. Geef het even de tijd om goed heet te worden.
  3. Vaak mislukt de eerste pannenkoek omdat de pan nog niet goed heet is.
  4. Giet met een soeplepel beslag in de koekenpan.
  5. Draai de pan rond, totdat alle beslag over de bodem verdeeld is.
  6. Zet het vuur iets lager, en laat de pannenkoek in zo'n twee minuten lichtbruin bakken.
  7. Als de bovenkant 'droog' is, dan is het goed.
  8. Keer de pannenkoek, eventueel met behulp van een deksel.
  9. Bak de andere kant nog ongeveer 1 minuut.
  10. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier, tot het beslag op is.

Mijn ervaring

Dit is HET basisrecept wat ik al jaaaaaren gebruik. Hier krijg je lekkere dunne pannenkoeken van. Met dit recept bak je die lekkere stapel pannenkoeken die je 'gewoon' met stroop of poedersuiker opeet.

Eventueel kun je nog een beetje kaneel aan het beslag toevoegen, voor die typische pannenkoeken smaak.