Ananas kaneel pannenkoek

Recept ananas kaneel pannenkoek

Bereidingswijze

Voorbereiden

  1. Bereid het beslag zoals beschreven staat bij de dikke basis.
  2. Laat de ananas blokjes uitlekken, en maak ze extra droog door met keukenrol te deppen.

Bakken

  1. Laat wat boter in een koekenpan smelten.
  2. Voeg wat ananas toe.
  3. Strooi er iets suiker en kaneel over.
  4. Laat het even kort aanbakken, terwijl je de pan blijft 'schudden'.
  5. Giet er vervolgens beslag over.
  6. Draai de pan rond, totdat alle beslag over de bodem verdeeld is.
  7. Zet het vuur iets lager, en laat de pannenkoek in zo'n twee minuten lichtbruin bakken.
  8. Als de bovenkant 'droog' is, dan is het goed.
  9. Keer de pannenkoek met behulp van een deksel.
  10. Bak de andere kant nog ongeveer één minuut.
  11. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier, tot het beslag op is

Mijn ervaring

Een heerlijk zoete pannenkoek! Eens een keer wat anders dan appel en kaneel. Ananas smaakt namelijk ook perfect met kaneel!