Basis pannenkoek - dik

Recept de dikke basis!

Bereidingswijze

Deze pannenkoeken worden dikker dan de 'gewone pannenkoeken'.

Daarmee zijn ze geschikter voor een 'vulling' zoals de boeren pannenkoek of de bolognese pannenkoek.

Het beslag maken

  1. Zeef de bloem in een beslagkom, dit voorkomt klontjes.
  2. Voeg hier zout aan toe.
  3. Vervolgens voeg je steeds een beetje melk toe.
  4. Roer goed met mixer of garde.
  5. Als alle melk is toegevoegd, voeg je de eieren één voor één toe.
  6. Blijf nog even mixen tot je een mooi glad beslag hebt.

Beslag laten rusten

  1. Dek de beslagkom af met plastic folie.
  2. Laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Hier worden de pannenkoeken luchtiger door.

Bakken

  1. Giet iets olijfolie in de koekenpan.
  2. Geef het even de tijd om goed heet te worden.
  3. Vaak mislukt de eerste pannenkoek omdat de pan nog niet goed heet is.
  4. Giet met een soeplepel beslag in de koekenpan.
  5. Draai de pan rond, totdat alle beslag over de bodem verdeeld is.
  6. Zet het vuur iets lager, en laat de pannenkoek in zo'n twee minuten lichtbruin bakken.
  7. Als de bovenkant 'droog' is, dan is het goed.
  8. Keer de pannenkoek, eventueel met behulp van een deksel.
  9. Bak de andere kant nog ongeveer één minuut.
  10. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier, tot het beslag op is.

Mijn ervaring

Altijd als ik een gevulde pannenkoek maakte, dan vond ik basis van mijn pannenkoek te dun. Dus deed ik er meer bloem bij in. Maar daar bereikte ik niet de pannenkoek mee, zoals je die in een pannenkoeken restaurant geserveerd krijgt.

Toen kreeg ik van een vriend (die in een restaurant al heeeeeeel wat pannenkoeken gebakken heeft) de gouden tip: meer eieren toevoegen! In het restaurant gebruikten ze wel 8 eieren op 1 liter melk! En dit bleek echt DE tip te zijn! Als je ze zoals hierboven bakt, en het beslag goed de tijd geeft om te rusten. Het liefst een dag! Dan worden ze echt heerlijk dik en luchtig!