Appeltaart pannenkoek

Recept appeltaart pannenkoek

Bereidingswijze

Voorbereiden

  1. Bereid het beslag zoals beschreven staat bij de dikke basis.
  2. Voeg nog wat kaneel toe aan het beslag.
  3. Bak vervolgens alle pannenkoeken zoals beschreven staat bij de dikke basis.

Vulling

  1. Snij de appels in stukjes.
  2. Wel de rozijnen in warm water.
  3. Doe een beetje boter in een koekenpan.
  4. Bak de appels met 2 el suiker op laag vuur.
  5. Dit kan rustig zo'n 5 minuten duren.
  6. Natuurlijk er wel even bij blijven, en de appels omroeren.
  7. Als de appels iets zacht zijn geworden voeg je de rozijnen toe.
  8. Strooi er nog wat kaneel over en roer goed door.

Op het bord

  1. Leg een pannenkoek op een mooi bord.
  2. Voeg wat van het appel/rozijn mengsel toe aan één helft.
  3. Sla de pannenkoek iets terug en serveer!.
  4. Eventueel met een klein bakje ernaast, met extra appels en rozijnen.

Mijn ervaring

Dit vind ik zo'n typische herfst pannenkoek. Als het weer dan iets omslaat en het kouder wordt en vooral gaat regenen, is dit een heerlijke pannenkoek!