Bolognese pannenkoek

Recept bolognese pannenkoek

Bereidingswijze

Voorbereiden

  1. Bereid het beslag en bak de pannenkoeken zoals beschreven staat bij de dikke basis.

Bolognesesaus

  1. Bak in een braadpan het gehakt rul.
  2. Voeg hier wat zout en peper aan toe.
  3. Bak ondertussen in een koekenpan, zonder olie, de spekreepjes uit.
  4. Als het gehakt gaar is, kun je de paprika toevoegen.
  5. Hou nog een beetje achter voor de garnering.
  6. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe aan het gehakt/paprika mengsel.
  7. Laat de saus nu zachtjes inkoken, neem hiervoor de tijd zodat het een mooie dikke saus wordt.
  8. Als de saus de goede dikte heeft kun je de spekreepjes toevoegen.

Op het bord

  1. Leg een pannenkoek op het bord.
  2. Doe hier wat bolognesesaus over.
  3. Maak het af met wat ruccola en paprikablokjes.

Mijn ervaring

Wat ook nog lekker bij deze pannenkoek is: Nadat je de saus op de pannenkoek hebt gedaan kun je er wat geraspte kaas over strooien. En laat dit onder de grillstand van je oven even smelten. Nog een handje ruccola erbij en klaar is je bolognese pannenkoek/pizza pannenkoek.