Basis pannenkoek - dik

Recept ingebakken boeren pannenkoek

Bereidingswijze

Voorbereiden

  1. Bereid de pannenkoeken zoals beschreven staat bij de dikke basis.
  2. Snij de ui, paprika's en champignons.
  3. Doe een beetje boter of olie in een koekenpan.
  4. Bak op zacht vuur de paprika's en ui zacht.
  5. Voeg op het laatst de champignons toe.
  6. Bak de spekreepjes uit in een koekenpan, zonder olie.
  7. Als de spekreepjes klaar zijn, voeg je deze aan het groentemengsel toe.

Bakken

  1. Giet iets olijfolie in de koekenpan.
  2. Geef het even de tijd om goed heet te worden.
  3. Giet met een soeplepel beslag in de koekenpan.
  4. Draai de pan rond, totdat alle beslag over de bodem verdeeld is.
  5. Zet het vuur iets lager, en laat de pannenkoek ongeveer een minuut bakken.
  6. Tot de bovenkant bijna 'droog' is.
  7. Voeg dan wat van het groente/spek mengsel toe.
  8. Giet hier vervolgens nog weer iets beslag over.
  9. Laat het op zacht vuur nog ongeveer een minuutje bakken.
  10. Keer de pannenkoek met behulp van een deksel.
  11. Bak de andere kant nog ongeveer één minuut.
  12. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier, tot het beslag op is.

Mijn ervaring

Als je niet 'alle pruttel' op een pannenkoek wilt hebben. Dan kun je het erin bakken. Eet wat makkelijker.