Basis pannenkoek - dik

Recept paesana pannenkoek

Bereidingswijze

Voorbereiden

  1. Bereid het beslag zoals beschreven staat bij de dikke basis.

Bakken

  1. Leg wat ham, salami en ontbijspek in een koekenpan.
  2. Gebruik geen olijfolie of boter.
  3. Bak de vleeswaren aan beidde zijdes uit.
  4. Daarna voeg je pas iets olijfolie toe.
  5. Giet vervolgens beslag over de vleeswaren.
  6. Draai de pan rond, totdat alle beslag over de bodem verdeeld is.
  7. Zet het vuur iets lager, en laat de pannenkoek in zo'n twee minuten lichtbruin bakken.
  8. Als de bovenkant 'droog' is, dan is het goed.
  9. Keer de pannenkoek, eventueel met behulp van een deksel.
  10. Bak de andere kant nog ongeveer één minuut.
  11. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier, tot het beslag op is

Op het bord

  1. Leg één pannenkoek op een mooi bord.
  2. Garneer met ruccola en snoeptomaatjes.

Mijn ervaring

De paesana pannenkoek is afkomstig van mijn favoriete pizza bij de pizzaria in ons dorp. Als je deze pannenkoek helemaal 'af' wilt maken is het lekker om er nog iets passata en wat geraspte kaas over te doen. En dit nog even in de oven te grillen.