Twentse pannenkoek met Heksenkaas

Twentse pannenkoek

Bereidingswijze

Voorbereiden

  1. Bereid het beslag zoals beschreven staat bij de dikke basis.

Bakken

  1. Leg nu twee plakken ontbijtspek in een koekenpan.
  2. Gebruik geen olijfolie of boter.
  3. Bak het ontbijtspek aan beidde zijdes uit.
  4. Giet vervolgens beslag over de ontbijtspek.
  5. Draai de pan rond, totdat alle beslag over de bodem verdeeld is.
  6. Zet het vuur iets lager, en laat de pannenkoek in zo'n twee minuten lichtbruin bakken.
  7. Als de bovenkant 'droog' is, dan is het goed.
  8. Keer de pannenkoek, eventueel met behulp van een deksel.
  9. Bak de andere kant nog ongeveer één minuut.
  10. Bak de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier, tot het beslag op is

Op het bord

  1. Leg één pannenkoek op een mooi bord.
  2. Doe er met een lepel wat klodders Heksenkaas op.
  3. Garneer het met een beetje ruccola.

Mijn ervaring

Deze combinatie heb ik voor het eerst in Pannenkoekenhuus Marle gehad. Heerlijk! Dat zoute van de ontbijtspek en het romige van de Heks'nkaas! Topcombinatie!